ösp från blåsbotorpet.

Ösp från blåsbotorpet (IDnr ej gett ännu)
Ösp är ett mycket vackert fuxstoföl som föddes den 15 juni 2014. Hon har en stamtavla som innehåller många toppklassade hästar.

Pappa Visir frá Lambanesi är efter efter avelsmatadoren Álfasteinn frá Selfossi (8.32 ext, 8.69 gångarter, tot 8.54 även han en av de främsta nedärvarna enl WF) och Sveifla frá Lambanesi som har 5st 1-klass avkommor med bl a 2 st hingstar som placerade sig topp 5 av 5-åringarna på årets Landsmót. Visir har alltså riktigt bra genanlag på båda sidor.

Mamma Eva frá Oddgeirsholum är efter Numi frá Thoroddstöddum (8.48 ext, 8.78 gångarter, 8.66 tot) som är en av de främsta nedärvarna enligt WF. Hennes mamma Buska frá Oddgeirsholum (känd avelsgård på Island) och har ett första klass sto efter sig men Eva själv är obedömd.

Många besökare kommenterar över hur fin Ösp är. Hon rör sig flott i alla 5 gångarterna i hagen och är nyfiken och snäll. Förväntad Blup 108

Säljs naturligtvis med pass och kommer vara kvar vid sin mammas sida tills i vår (mars/april) eftersom det är det bästa för hennes framtida uppväxt, detta ingår naturligtvis i priset.

24.800:- inkl moms