ASKUR från blåsbotorpet.

Askur från Blåsbotorpet (IDnr ej gett ännu)
Askur har fått sin namn efter sin farfar (Askur från Håkansgården) och har en stamtavla som innehåller många toppklassade hästar. Han föddes på eftermiddagen den 1 juni dagen efter farfars födelsedag. Askur är mycket flott och välrest och kommer få sin mammas fina bruna färg med mjölmule. Han är nyfiken och snäll och verkar ha ett mycket trevligt temprament och lynne. Han rör sig flott i hagen med bra lyft och spänst i steget. Detta är ett riktigt fint föl som kommer bli en supertrevlig ridhäst med potential för tävlingsbanan om han rids och tränas på rätt sätt.

Efter Hrimur från Jupitertorp som är bedömd till 8.48 tot som 4-gångare(!!) och bl a kom 4a på VM. En fantastisk hingst med underbart lynne dessutom.
http://jupitertorp.wordpress.com/

Mamma Snörp från Blåsbotorpet är efter mitt favoritavelsto Pila frá Fitjamyri som bl a gett mig en hingst som bedömdes till 7.94 ext som 4-åring., och Segull frá Stora Hófi (8.29 tot) Snörp borde också ha bedömts för besökare kommenterar ofta hur fin hon är och alla lägger märke till henne. Tyvärr har jag inte haft tillräckligt med tid och pengar för att ta henne hela vägen till bedömning. Hon var otroligt lätt att rida in och i stort sett töltade hon ut i ren tölt på långa tyglar så snart hon fick en sadel på ryggen. Jag tror och hoppas att Askur kommer bli lika enkel i hanteringen med en sån mamma och pappa.

Säljs naturligtvis med pass och kommer vara kvar vid sin mammas sida tills i vår (mars/april) eftersom det är det bästa för hennes framtida uppväxt, detta ingår naturligtvis i priset.

28.000:- inkl moms