Ronja från blåsbotorpet.

Ronja från Blåsbotorpet (IDnr ej gett ännu)
Ronja är ett musblackt mycket stort sto som föddes på gården på nationaldagen dvs natten till den 6e juni 2014. Först var jag helt säker på att hon var en hingst för hon var så otroligt stor och det var först nästa dag som jag blev glatt överaskad när jag såg att hon var ett sto.

Redan ifrån början har jag sett henne röra sig i 4 mycket distinkta gångarter i hagen, dvs ren trav och tölt, vilket är ovanligt för föl. Hon är tuff och orädd och busar gärna runt med sina fölkompisar och hon fick namnet Ronja efter rövardottern som är snäll men vet vad hon vill.

Pappa Visir frá Lambanesi är efter efter avelsmatadoren Álfasteinn frá Selfossi (8.32 ext, 8.69 gångarter, tot 8.54 även han en av de främsta nedärvarna enl WF) och Sveifla frá Lambanesi som har 5st 1-klass avkommor med bl a 2 st hingstar som placerade sig topp 5 av 5-åringarna på årets Landsmót. Visir har alltså riktigt bra genanlag på båda sidor.

Mamma Silja frá Svadastödum har mycket Kolukosblod i stammen och har gett mig 5 mycket fina avkommor och Ronja är inget undantag.

Säljs naturligtvis med pass och kommer vara kvar vid sin mammas sida tills i vår (mars/april) eftersom det är det bästa för hennes framtida uppväxt, detta ingår naturligtvis i priset.

24.800:- inkl moms